Zink, de bescherming tegen roest!
Vorige slide
Volgende slide

Vragen over verzinken

Het verzinkproces bij Verzinkerij West Brabant

Verzinken is het aanbrengen van zink op staal. Verzinken is de manier om ijzer te beschermen tegen corrosie.

Om de kwaliteit van het verzinken te waarborgen, doorlopen alle materialen bij Verzinkerij West Brabant, dezelfde stappen:

  • Ingangscontrole
  • Voorbehandeling
  • Thermisch verzinken
  • Eindcontrole

Ingangscontrole

verzinktAllereerst de belangrijke en nauwkeurige ingangscontrole waar o.a gecontroleerd wordt of er voldoende ontluchtingsgaten geboord zijn in het metaal en of er eerst gestraald moet worden. Dit alles om de kwaliteit van het verzinken te waarborgen.

Voorbehandeling

Vervolgens vindt er de voorbehandeling plaats in het beitsbad, waardoor walshuid en roest verwijderd worden van het staal. Na het beitsen gaan de materialen direct naar het zinkbad voor het verzinken van het staal of metaal zelf.

Thermisch verzinken

Het thermisch verzinken bij Verzinkerij West Brabant gebeurt door middel van het “natte” procedé waarbij de werkstukken, nadat ze gebeitst zijn, door de fluxlaag in het vloeibare zink zakken. Door deze “nabeitsing” wordt een optimale hechting van de zinklaag gerealiseerd. Thermisch verzinken gebeurt door dompeling van het staal en metaal in vloeibaar zink van 450 graden Celcius. Het vloeibare zink gaat een reactie aan met het metallisch blanke ijzer en vormt er legeringslagen met als toplaag een zuiver laagje zink.

Eindcontrole

Afsluitend vindt er een eindcontrole plaats om te beoordelen of het verzinkte eindproduct voldoet aan alle kwaliteitseisen die in de vereiste norm voor verzinken staan. Dan wordt het verzinkte materiaal gewogen en is het materiaal gereed voor afhalen.

Indien u meer te weten wilt komen over thermisch verzinken, dan kunt u hier verder lezen.

U kunt voor het verzinken altijd bij Verzinkerij West Brabant terecht. Wij helpen u graag verder! Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Over de verzinkerij

Verzinkerij West Brabant is reeds opgericht in 1968 en staat al die tijd voor puur vakmanschap. 
Lees verder >>

Waarom verzinken

Het verzinken van staal beschermt het materiaal langdurig tegen roest.
Lees verder >>

Verzinken voor dummies

Bekijk hier hoe het verzinken bij Verzinkerij West Brabant in zijn werk gaat.
Bekijk het filmpje >>