Zink, de bescherming tegen roest!
Vorige slide
Volgende slide

Vragen over verzinken

De rol van zink in een duurzame samenleving

Duurzaamheid en duurzaam ondernemen is uitgegroeid tot een maatschappelijke voorwaarde voor goed ondernemerschap. De milieu- en sociale eigenschappen van materialen en producten hebben steeds meer invloed op ontwerp- en aankoopbeslissingen in belangrijke sectoren zoals de bouw en de auto-industrie. Er is een verschuiving zichtbaar naar het gebruik van hoogwaardige en milieuvriendelijke producten.

Verzinkerij West Brabant begrijpt dat milieu- en duurzaamheidsprogramma’s een integraal onderdeel zijn van de toekomst van de zinkindustrie en is vastbesloten om hieraan bij te dragen. Juist zink is een voorbeeld van duurzame ontwikkeling. Zink zorgt bijvoorbeeld voor verlenging van de levensduur van staalproducten. Zinkbouwproducten zoals daken, goten en balustrades kunnen generaties lang mee. Daarnaast kunnen ze aan het eind van de levensduur worden hersteld en opnieuw worden gebruikt. Deze mogelijkheden van vernieuwbaarheid en recycleerbaarheid dragen eveneens bij aan een duurzame toekomst.

Andere investeringen vanuit het oogpunt van MVO

Verzinkerij West Brabant heeft een apart beitsbad om te ontzinken en jaren geleden is er al een vloeistofdichte folie onder de bestrating aangebracht. We hebben ook geïnvesteerd in energiezuinige verlichting en twee heftrucks aangeschaft die rijden op gas in plaats van dieselolie.

Tevens is er al jaren voorzien (als een van de eerste in Nederland) in een afzuiginstallatie met filterkast voor de emissies van het zinkbad. Hierdoor worden alle luchtemissies afgezogen om vervolgens gefilterd te worden, voordat deze lucht weer schoon de schoorsteen van het bedrijf verlaat.
Met de realisatie van deze voorziening voldoen wij al lange tijd aan de laatste N.E.R. richtlijnen.

We hebben een gedeeltelijke overkapping van het buitenterrein om het verzinkwerk droog op te slaan. De bedoeling is de overkapping verder uit te breiden in de toekomst. Ook hebben we alle TL verlichting in de fabriek vervangen door LED verlichting.

Regelmatig worden wij gecontroleerd en gekeurd door de diverse overheidsinstanties om alles te waarborgen.

Over de verzinkerij

Verzinkerij West Brabant is reeds opgericht in 1968 en staat al die tijd voor puur vakmanschap. 
Lees verder >>

Waarom verzinken

Het verzinken van staal beschermt het materiaal langdurig tegen roest.
Lees verder >>

50 JAAR IN 10 MINUTEN

In 2018 bestond Verzinkerij West Brabant 50 jaar. Bekijk hier de mooie historie.
Bekijk het filmpje >>